27 september 2015

EEN KORTE UITLEG OVER HET DUDAMSE GROOT GEEN VISSERSVROUWENKOOR (GGVD) (door Charlotte Notenkraker, dirigente)

Nou eindelijk kon er is een bedankje van af. Op Twitter, dat wel. Ziet geen mens, maar ja, het is wat. (Hoor hier onze recente en door onze bijdrage prachtige lied 'Regen' van Amarant)

Al jaren roepen die twee van Amarant mijn hulp en dat van onze buurtvrouwen in. O, u kent mij nog niet. Ja logisch, dat Amarant stel zal is niet beweren dat ze alles zelf en alleen in hun eentje doen.  Dat terwijl Henri (mijn vriend en de broer (vroeger zus) van mijn schoonzus dus, de buurvrouw (kan toch nooit op d’r naam komen??) altijd met de apparatuur loopt te sjouwen en mevrouw Krupèl al jaren de catering verzorgt. Om maar niet te spreken over Ans die de make-up doet en kledingadviezen geeft en buurvrouw’s buurvrouw (kan toch ook nooit op haar naam komen) die gratis psychologische bijstand verleend. Nou zo kan ik nog wel even door gaan …. Maar waar was ik gebleven? ….. O ja, het is kortom een heel team dat dat Amarant stel draaiende houdt.

Maar ja, het is niet anders. In ieder geval ben ik heel dankbaar dat ik als gast columniste nu eens in het buurvrouw’s blog mag schrijven ………… Maar ik was ergens gebleven?  ….. O ja, u kent mij niet. Ik ben Charlotte de dirigente van het Groot Geen Vissersvrouwenkoor te Dudam. Kortom het ‘GGVD’.  Zowat alle buurtvrouwen uit onze wijk zitten in het koor. O ja, en ook Henri, maar die zat er al in toen ze nog Henriette was en haar..eh.. ik bedoel zijn nu prachtige bas/bariton zou zonde zijn om het vrouwenkoor uit te gooien. Het geeft er toch iets extra’s aan.

Maar ik was ergens gebleven ….. O ja …. waarom dit blog? Ik wil nu toch voor altijd eens uit de wereld helpen waarom wij het ‘Groot Geen Visservrouwenkoor zijn en niet het ‘Groot Visservrouwenkoor’. Het is echt stron …. Ik bedoel heel vervelend dat overal waar wij optredens verzorgen (en dat is nog wel is ergens niet in dit hele land) wij die vraag krijgen voorgelegd. En het is zo simpel: er zitten geen vissersvrouwen in ons koor. Wat dat betreft had ons koor ook het GGLD, Groot Geen Loodgietersvrouwenkoor’ kunnen heten, of het GGWD, Groot Geen Wegenbouwersvrouwenkoor’ of het GGAD ‘Het gro …. O nee, Marloes is met een accountant getrouwd ….. 

Even weer ergens waar ik was gebleven ………….. O ja, onze naam GGVD …. Nou ja, zo simpel is het dus. Is dat nou zo moeilijk GGVD? Ik zou er bijna van gaan vloeken.  ‘Het Groot Geen Vissersvrouwenkoor’ klinkt gewoon het beste als naam en omdat al onze partners verschillende beroepen hebben, was er gewoon geen andere optie. Ik begrijp dan ook al die vragen niet over onze naam GGVD.

Als ik nog is de gelegenheid mag krijgen in dit blog te schrijven, zal ik er nader op in gaan en nogmaals herhalen waarom ik vaak met herhalingen werk in de arrangementen die ik voor het koor én voor Amarant uitwerk ….. Waarom begon ik hier ook al weer over? O ja, om te benadrukken dat IK de arrangementen uitwerk. En voor het geval ik ook nog is een keer een tweede blogje op deze plek mag schrijven en hier nogmaals meerstemmig over uit mag weiden.

Charlotte Notenkraker, dirigente GGVD

Geen opmerkingen: