07 mei 2023

PAARDENBLOEMEN


 Buurvrouw's Blog is tegenwoordig ook als podcast te beluisteren via o.a. SoundCloudSpotify én via het YouTube kanaal van De Dames Amarant

Buurvrouw





Zo buuv, dat was een goed plan van je om even naar buiten te gaan in het park, lekker langs het water ....


Buurvrouw's buurvrouw





Heerlijk, lekker in het zonnetje

Lekker aan het water

Had jij die fles thermoskan nou wel meegenomen, van de koffie?

Ja natuurlijk

Nou waarom heb ik dan nog geen koffie. We zitten hier al twee minuten!

Rustig, rustig!

Wat een toestand is het trouwens hè buuv. 

Wat?

Nou, met ons Groot Geen Vissersvrouwen koor. Hebben we het net bijgelegd met De Dames Amarant, en nu hebben we weer ruzie. 

Ja, eigenlijk is het natuurlijk de eigen schuld van Annie-Friet en Agneta, maar daar kunnen we nu niet boos op worden, want ze zijn echt zielig hoor. 

Ja, onder de rooie bulten kwamen ze gisteren op onze koorrepetitie. 

Waarom trappen ze er ook steeds weer in als ze, buiten het koor om, worden gevraagd door De Dames om te figureren in een videoclip. Ze moeten nu zo langzamerhand toch weten, dat ze alleen worden gevraagd voor dingen die de Dames zelf niet willen doen.  

Agnetha en Annie-Friet
in de clip 'Kerstservetjes'
Ja, ja hè buuv, ze zijn al een keer bijna bevroren tijdens de opname van dat Kerstliedje. Toen zijn ze bijna opgegeten door een tijger en moesten ze vluchten in de jungle. 


Agnetha en Annie-Friet in de clip
'Het jaar van de tijger'


Pas drie maanden later buuv, zijn ze toen weer teruggevonden. Wat waren we ongerust toen hè, want aan het einde van de clip 'Het jaar van de tijger' zagen we dat ze hun zonnebrilletjes hadden achtergelaten. 


Ze hadden hun zonnebrilletjes
achtergelaten


Nou dat doen ze nooit! 

Nee, precies

Want als je bekend en beroemd wil worden, dan dan moet je altijd een zonnebril op, hè buuv.

Inderdaad. 

Agnetha en Annie-Friet
in de clip 'Paardenbloemen'


Hoe dan ook nu zijn ze dus midden in een weiland vol met bijen gezet voor de clip Paardenbloemen. Wat wordt het volgende! Want ja, Agnetha en Annie-Friet, die willen in beeld en op interdenet, dus ze doen alles wat De Dames Amarant vragen.


De boot uit de clip, met
ons erop


Maar toch is onze koordirigente Charlotte een stuk strenger worden sinds ons koor bijna ten onder ging op die gammele boot voor de clip 'Ik ga met Kerst met loveboat mee' Maar ja, daarna zijn we wel een paar keer helemaal gegeneerd door De Dames. 

Links ons koor, rechts het vreemde koor


Ze stonden in hun laatste kerstclip zelfs helemaal met een vreemd koor! Daar waren we toen heel boos over geworden hè buuv.

Heel boos.

Ik heb wel gehoord dat De Dames betersschap hebben beloofd.

Ze hebben samen met Charlotte een veiligheidsprotocol opgesteld voor toekomstige clips.

Ja, dat kon ik niet helemaal volgen hoor buuv. Een veiligheidsprotococol??? 

Ik zal het je uitleggen. Voortaan zal iemand van ons koor meegaan met Agnetha en Annie-Friet als ze meedoen met een Amarant clip en die houdt dan in de gaten of er geen grenzen worden overschreven. Je moet het zien als zo'n intimiteitscoach die je tegenwoordig veel op filmsets ziet.

Links Charlotte, rechts De Dames Amarant

Dat is toch alleen maar als ze iets met saks doen????

Seks bedoel je. Nee, nee, niet alleen. In dit geval is het voor de veiligheid, dus het is een soort veiligheidscoach

O ja, en dan moet je gaan staan met zo'n geil hesje met strepen er op.

(zucht) ... ja, ja buuv, een geel hesje.

Toch wel een beetje saks dan hè? ...... Maar  ja, de Dames willen het toch wel weer goed maken met ons. Ze zijn heel enthousiast over het koor nu Barrie en Ton met ons meedoen. Tenslotte waren we helemaal de laagte kwijt zonder Henri. 


Barrie en Ton

Gelukkig is het koor het eindelijk eens. Sommigen vonden het helemaal niet kunnen, mannen in een vrouwenkoor. Maar Charlotte heeft er heel terecht op gewezen, dat we het Groot GEEN Vissersvrouwenkoor zijn en dat daarom iedereen welkom is.

Ja iedereen kan meezingen.

Absoluut!

Behalve als je een vissersvrouw bent. Als je een vissersvrouw bent, dan mag je niet meedoen, want het is het Groot Géén Vissersvrouwenkoor.

Ja precies, maar het maakt niet uit wat voor ....

Nee, het maakt helemaal niet uit, of je geslacht bent of niet. Je kan gewoon meedoen.

Precies.

Maar, weet je buuv, ik heb van Henri gehoord, want je weet dat is m'n broer, dus die vertelt me alles, dat die weer in het dorp wil komen wonen. 

O ja?

En toen dacht ik wel, als die samen met Barrie en Ton ook weer in het koor wil, dan worden we wel heel laag van het koor buuv! 

Oooooo, maar dat ligt wel heel gevoelig buuvrouw. Ga het daar nou alsjeblieft niet met Charlotte over hebben, want die is er nog steeds niet overheen is, dat Henri zo'n lange kerel is geworden na die operatie.

Charlotte en
Henri (na z'n verlengingsoperatie)

O ja

Mondje dicht!

Jaaa, dat is waar ....



Buurvrouw's buurvrouw en buurvrouw

Wordt vervolgd in buurvrouw's blog



Geen opmerkingen: