29 oktober 2019

Pompoenentijd

Wat ben ik blij dat Charlotte het deze week eindelijk heeft bijgelegd met de nichtjes Schlätte. Het was sowieso een rare ruzie. Wat maakt het nou uit dat ze vorig jaar buiten het koor om in de kerstclip van De Dames Amarant hebben meegespeeld videoclip 'kerstservetjes'. Ze zijn daar trouwens behoorlijk voor afgestraft. Ze waren pas eind maart uitgehoest van de dubbele longontsteking die ze allebei hadden opgelopen. Ik vraag me weleens af of we het overleven als we met z'n allen mee blijven doen met al die rare videoclip fantasieën van de De Dames. Als ik nog terugdenk aan die gammele loveboat videoclip 'Ik ga met kerst met de Loveboat mee' waar we twee jaar geleden in mee zijn gegaan!


Betje Bet

Een heel jaar heeft het koor door alle toestanden (zie blog 'woelige tijden')  niks meer gedaan en ik vind het heel leuk dat we eindelijk weer van start kunnen gaan, maar wat me niet bevalt is dat Charlotte precies een paar dagen voor Halloween de repetities weer laat beginnen. OK Betje Bet houdt zich al twee jaar aardig rustig, maar de nichtjes Schlätte hebben, om weer op goede voet met iedereen te komen, aangeboden een grote pan pompoensoep te maken. Nou of dat gaat helpen! 


De horror pompoen

Ze hebben zeker die vreselijk clip Pompoen niet gezien!!! Echt ik schrik er nog weleens wakker van. Zo'n vrolijk liedje lijkt het, maar ik weet wel beter ........... brrr .... 
Poko
Nou ja, ik ga zo meteen even langs de buurvrouw. Ze zou bij Zus informeren of Betje Bet dit jaar een beetje rustig blijft met Halloween. Kan ik gelijk even vragen wat er nu eigenlijk met Poko aan de hand is. Ze zal toch niet weer van persoonlijkheid gewisseld zijn? Ik weet nog dat ze een tijd Marie Antoinette is geweest, maar ze is nu al zolang indiaan, daar ben ik aan gehecht geraakt. Moet ik straks weer helemaal wennen aan iemand anders! 
Merkwaardig mens is 't toch ook. Ze heeft al meerdere persoonlijkheden aangenomen en niemand weet nog wie ze echt is. Ja, de nichtjes Schlätte zouden het moeten weten (het is hun tante) maar die laten zich er niet over uit. 

Hoe dan ook, Poko ziet er ineens heel anders uit en er hangt de hele tijd zo'n rare brandlucht om haar heen. Het is niet de gebruikelijke rooksignalen lucht. Dat rook wel lekker. Nee, ze ruikt nu een beetje aangebrand, een soort barbecuelucht? En wat moet ze nu in godsnaam ineens met een hark!!????? 

Nou ja, we komen er wel achter. Eerst maar door die vreselijke pompoenentijd heen komen. Pompoensoep! Ik ga er echt wat van zeggen. Het is gevaarlijk!!!


De buurvrouw's buurvrouwGeen opmerkingen: