22 september 2016

Memories - 5

Ik en buuv
Buuv heeft alles afgekeurd wat ik had opgeschreven toen ze terugkwam met de koffie. Puh, nou, dan schrijf ik alles hier gewoon in het blog. Alsof het zo privé is, dat Poko uit het koor ( het GGVD ) helemaal geen Indiaan is, maar gewoon Marie Antoinette van drie straten verderop. Ze is er een paar keer psygies voor opgenomen als ze weer is dacht dat ze niet was wie ze is en de laatste keer was dat een Indiaan en ja, dat is zo gebleven. Zelf denk ik dat Poko vroeger te veel naar Pipo de Clown heeft gekeken, want ze lijkt wel een beetje op Klukkluk. Maar verder is ze niet echt gek hoor. Alleen het slaat soms wel een beetje op je keel als ze weer is met rooksignalen aan het appen is.
Poko

Ok, Klukkluk geschrapt dus, maar toen mocht ik ook al niet schrijven van buuv over die stoephoe ….. uh … ik bedoel Agnetha en Annie-Friet Schlätte. “Ons koor krijgt een slechte naam” zei buuv “als je al die verhalen op straat gooit”. Maar ik gooi helemaal niks op straat. Ik zet het alleen maar op interdenet.

Maar over Agnetha en Annie-Friet dus. Ze wonen op kamers bij Poko in huis. Het zijn nichtjes van elkaar en ze zijn zes jaar geleden geïmporteerd vanuit Scandinavië om ‘iets’ te studeren in Nederland.  Sindsdien is geen één man in de buurt meer veilig. Ans is na wat “incidentjes” op het idee gekomen ze bij het koor te halen, ze zei: “Dan weten we tenminste waar ze zijn, als onze mannen alleen thuis zijn op kooravond”
Agnetha en Annie-Friet Schlätte
Mevrouw Krupél en zusje
Maar ja, nu hebben die Schlätte trollen zusje op een heel slecht pad gebracht daar op Ibietsa. Hele nachten zijn ze weg geweest om te feesten en zusje zingt nu ineens allemaal ABBA liedjes in het Spaans, dat is een slecht teken. Ik hoop niet dat ze zwanger is. Buuv zegt dat dat niet meer kan op onze leeftijd, maar zij kent onze familie niet!

Over Henri en Pedro mocht ik ook al niets schrijven van buuv. Ook te privé, zegt ze. Nou gewoon nog een keer puh, ’t is mijn zu ... uh, broertje en Charlotte heeft het uiteindelijk mooi opgelost. Nou ja, op haar manier dan. Ze heeft Henri toen we weer naar huis moesten gewoon opgetild en meegenomen naar huis. Heel boos was ze."Heb je je daarvoor laten ombouwen!!!” schreeuwde ze “Voor zo’n klein onderkruipsel met een snor!!!” Henri verdedigde zich nog door te zeggen: “Maar Charlotte, jij vond ‘m toch ook leuk?” Dat had die beter niet kunnen zeggen. Charlotte heeft ‘m de hele weg van het hotel naar het vliegtuig ondersteboven vast gehouden, zodat die een heel rood hoofd kreeg.
P-DJ (Pedro)
Charlotte

Ik begrijp trouwens niet dat Charlotte nooit gemerkt heeft dat die DJ Pedro een hele kleine grote nicht is. Ik zag het al gelijk op het vliegveld toen die zo fladderig op z’n korte beentjes naar ons toe kwam hollen. Maar nee, ze was helemaal blij ‘m te zien en tilde ‘m enthousiast tot boven haar hoofd op en toen ….. struikelde ze en Pedro schoot uit haar handen en viel bovenop Henri! En ja, dat was ‘t ….. Hij viel op Henri en Henri viel op hem. Vanaf dat moment waren ze niet meer van elkaar weg te slaan en nog steeds had Charlotte helemaal niets door?!! Ze kwam er pas achter een dag voor we terug gingen.

Even denken, wat mocht ik nog meer niet opschrijven van buuv …. O ja, dat Charlotte op de heenweg Henri in d’r handbagage heeft geprobeerd mee te smokkelen. Ik gaf d’r geen ongelijk. Het scheelt toch een heel vliegticket en het is eigenlijk onredelijk dat je een heel ticket moet kopen voor iets dat nauwelijks ruimte inneemt!!! Maar ja, ze werd betrapt toen d’r tas door de scanner ging. Gelukkig heeft Charlotte zich er uit gered door te vertellen, dat ze Henri over het hoofd heeft gezien bij het inpakken en helemaal per ongeluk met d’r kleding mee in de tas had gedaan.
Henri
Zus en Ans

Nou ja, dat was wel alles wat ik niet mocht vertellen van buuv. O ja, ze vond het ook beter het er maar niet meer over te hebben dat we mevrouw Krupél op het strand vergeten zijn en pas de ochtend na het feest hebben opgehaald.

Ik ga nu zus even bellen om te horen of haar stotteren al weer wat minder is. Sinds het feest op het strand is ze nog steeds aan het natrillen van de basdrum. Had ik al verteld dat zus erg aardbeving gevoelig is sinds ze in Groningen woont? 


De buurvrouw

                            de clip "On and on" met ons allemaal én de Dames Amarant op IbietsaGeen opmerkingen: